خانی ‌و صادقی (۱۳۹۱) به بررسی تاثیر برگشت اقلام تعهدی واقلام تعهدی خوب وبد بر پایداری اقلام‌تعهدی وتوانایی پیش‌بینی سود وبازده سهام می‌پردازد.نتایج حاصل از آزمون فرضیه‌ها نشان‌دهنده وجود رابطه معنادار بین اقلام تعهدی و نوسانات سرمایه در گردش می‌باشد. همچنین بین رشد فروش واقلام تعهدی رابطه معکوس وبین اقلام تعهدی موجودی کالا وکاهش ارزش موجودی کالا رابطه معکوس وجود دارد. اما بین خطای تخمین اقلام تعهدی وپایداری اقلام تعهدی رابطه‌ای معنی‌دار یافت نشد.

 

قا‌‌‌ئمی ‌و محسنی (۱۳۹۳)آثارمدیریت درآمد بر رشد شرکت را بررسی قرار دادند. وسنجش جدیدی برای تعیین میزان رشد شرکت‌ها بر پایه نسبت‌های مبتنی بردرآمد حاصل از فروش (درآمد محور) ‌و نسبت‌های هزینه‌ای (هزینه محور)می‌باشد.همچنین، این مقاله به بررسی مشارکت عوامل تعیین کننده مالی مربوط به رشد شرکت می‌پردازد که این موضوع موجب بهبود کیفیت در برآورد الگوهای رشد گردیده و در نتیجه تصویر کاملی از چگونگی رشد شرکت‌ها ارائه می‌دهد.‌ونتایج نشان دهنده رابطه مثبت بین رشد شرکت و نسبت‌های درآمد محور وهزینه محور ورابطه مثبت بین رشد شرکت ‌و نسبت‌های مبتنی بر هزینه و درآمد حاصل از فروش برای شرکت‌های با رشد بالا می‌باشد.

 

۲-۱۷٫خلاصه فصل

 

این فصل در دو بخش ارائه می‌شود.که در بخش اول ادبیات موضوع ومبانی نظری ابتدا اقلام‌تعهدی و انواع آن وسپس بازده سهام وجریان نقدی عملیاتی ‌و در‌آخر رشد شرکت مطرح می‌شود و در بخش دوم تحت عنوان (پیشینه تحقیق) سوابق تحقیقات خارجی ‌و داخلی مرتبط با این موضوع ارائه می‌گردد.

 

فصل سوم

 

روش تحقیق

 

۳-۱٫مقدمه

 

در این فصل، ابتدا روش تحقیق ذکر خواهد شد. در ادامه، جامعه آماری، نمونه آماری، فرضیات تحقیق ومبانی نظری آن‌ ها آورده شده وسپس طریقه استخراج مدل‌های تحقیق شرح داده خواهد شد. مدل‌های تحقیق، متغیرهای اصلی و متغیرهای کنترلی تحقیق ، روش آزمون فرضیات و آزمون مدل‌های تحقیق ونیز روش گردآوری اطلاعات،دیگر بخش‌های تشکیل دهنده این فصل می‌باشد.

 

۳-۲٫روش تحقیق

 

این تحقیق از لحاظ همبستگی و روش‌شناسی از نوع شبه تجربی و در حوزه تحقیقات پس‌رویدادی و اثباتی حسابداری قرار دارد. این تحقیق با بهره گرفتن از اطلاعات واقعی صورت می‌گیرد وچون می‌تواند در فرایند استفاده از اطلاعات کاربرد داشته باشد، لذا نوعی تحقیق کاربردی محسوب می‌شود. روش پس‌رویدادی روشی است که در آن تحقیق با بهره گرفتن از اطلاعات گذشته و مطالعه روابط گذشته متغیر وابسته ومتغیرهای مستقل به بررسی روابط بین آن‌ ها می‌پردازد. به عبارت دیگر روش پس‌رویدادی روشی است است که از روی اطلاعات گذشته و از روی معلول، به یافتن علت احتمالی می‌پردازد. اطلاعات موردنیاز این تحقیق ، بامطالعه صورت‌های مالی و یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی جمع‌ آوری شده است.جمع‌ آوری داده ها بااستفاده ازنرافزار پایگاه داده‌ای تدبیرپرداز و برداشت مستقیم آن‌ ها از صورت‌های مالی صورت گرفته است. صورت‌های مالی شرکت‌ها نیز از وب سایت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران استخراج ‌کرده‌است. جهت آزمون فرضیه‌های تحقیق ،پس از انتخاب شرکت‌های نمونه و جمع‌ آوری اطلاعات مربوطه، این اطلاعات با بهره گرفتن از نرم‌افزار صفحه گسترده اکسل پردازش شده وسپس با بهره گرفتن از نرم‌افزار Eviews8 اقدام به آزمون فرضیه‌ها گردیده است.مدل‌های مورد استفاده در این تحقیق نیز از نوع رگرسیون خطی چندمتغیره هستند.

 

۳-۳٫جامعه ‌آماری

 

جامعه آماری عبارت است از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی( جهانی یا منطقه‌ای) دارای یک یا چند صفت مشترک باشند(حافظ نیا، ۱۳۸۷، ص ۱۱۹ )جامعه آماری این تحقیق کلیه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد که از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۹۱ در بورس فعال بوده‌اند.

 

۳-۴٫ نمونه آماری

 

نمونه آماری عبارت است از تعداد محدودی از آحاد جامعه آماری که بیان کننده ویژگی‌های اصلی جامعه باشد(عادل آذر،۱۳۸۷). نمونه مورد استفاده در این تحقیق با بهره گرفتن از روش حذفی انتخاب شده است. ‌بنابرین‏ شرکت‌ها باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد تا عضو نمونه منظور شوند.

 

۱‌-‌ سال مالی شرکت‌ها منتهی به پایان اسفند باشد و در دوره مورد نظر تغییر سال مالی وفعالیت نداده باشند

 

۲‌-‌ شرکت‌های عضو نمونه تا قبل از اسفند سال ۱۳۸۲ در بورس تهران پذیرفته شده باشند .

 

۳‌-‌ شرکت‌ها نباید جزء گروه‌های صنعت واسطه‌گری مالی مانند بیمه وبانک باشند . زیرا ماهیت فعالیت این گونه از شرکت‌ها متفاوت از سایرین می‌باشد.

 

۴- شرکت‌ها نباید از اعضای هلدینگ گروه‌های صنایع باشند زیرا سود ‌و بازدهی این گونه از شرکت‌ها تابع سایر شرکت‌های عضو هر یک از گروه‌های صنایع می‌باشد.

 

۵‌-‌ اطلاعات مورد نیاز برای هریک از شرکت‌های انتخابی در دسترس باشد.

 

پس از حذف شرکت‌های فاقد شرایط مذکور ،تعداد شرکت­های مورد بررسی قرار گرفته در مدل اول این تحقیق ۱۰۱ شرکت و تعداد سال – شرکت مورد مشاهده برابر ۱۰۱۰ بوده است . پس از حذف داده ­های پرت تعداد مشاهداتی که مورد آزمون قرار گرفتند به ۹۹۱ مشاهده رسیدند. همچنین تعداد شرکت­های مورد بررسی در مدل دوم نیز ۱۰۱ شرکت و تعداد سال – شرکت مورد مشاهده برابر ۹۰۹ مشاهده می­گردد. تعداد مشاهدات برای آزمون این مدل نیز پس از حذف داده ­های پرت به ۸۸۹ مشاهده رسیدند.

 

۳-۵٫ فرضیه‌های تحقیق ومبانی نظری آن‌ ها

 

فرضیه عبارت است از ، حدس و گمان اندیشمندانه درباره‌ ماهیت وچگونگی روابط بین پدیده‌ها ، اشیاء ومتغیرها، که محقق را در تشخیص نزدیک‌ترین و محتمل‌ترین راه برای کشف مجهول کمک می‌کند(حافظ نیا ، ۱۳۸۷ ، ۱۱۰)

 

در این پژوهش تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر بازده سهام وجریان‌های ‌نقدی عملیاتی آتی و همچنین تاثیر اقلام تعهدی اختیاری مثبت بر بازده سهام شرکت‌های با رشد بالا نسبت به شرکت‌های با رشد پایین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

۳-۵-۱٫ بررسی تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر بازده سهام با توجه به رشد شرکت

 

به دلیل اهمیت سود شرکت برای استفاده کنندگان صورت‌های مالی،مدیریت سعی می‌کند مبلغ و نحوه ارائه سود شرکت را دستکاری کند. کلاگ[۱۷] (۱۹۹۱)دو انگیزه اصلی برای دستکاری سود(مدیریت سود)را یکی از تشویق سرمایه‌گذاران برای خرید سهام شرکت ودیگری افزایش ارزش بازار شرکت عنوان می‌کنند. یکی از روش‌های دستکاری سود شرکت، استفاده از اقلام تعهدی است زیرا حسابداری تعهدی حق انتخاب قابل توجهی به مدیران در تعیین سود در دوره های متفاوت اعطا می‌کند (دستگیر ،۱۳۸۹).

 

جونز[۱۸] (۱۹۹۱) تفاوتسودووجوهنقدحاصلازعملیاترابهعنوان اقلامتعهدیتعریفمی‌کندوآنرابهدوقسمتاقلامتعهدیاختیاریواقلامتعهدیغیراختیاری تقسیممی‌کند.

 

مهرانی (۱۳۹۰) بیان می‌کند که اقلام تعهدی اختیاری آن‌هایی هستند که مدیریت بر آن‌ ها کنترل داشته و می‌تواند آن‌ ها را به تأخیر بیندازد، حذف کند ویا ثبت و شناسایی آن‌ ها را تسریع کند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...